Cum funcționează colectorul solar

монтаж солнечного коллектора солар фокс украинаSunt câteva variații de utilizare a colectorului solar aerian. Datorită universalității particularităților construcției sale și a modificărilor componentelor, colectorul aerian pe baterii solare include toate categoriile existente de construcții și și încăperi: vile, case particulare, subsoluri și mansarde, garaje, băi, clădiri administrative ș.a.

 

Principiile de bază ale funcționării colectorului solar aerian:

 

 

1. Fixarea pe perete a colectorului cu folosirea cahlelor în calitate de orificiu de evacuare

 

правильный монтаж коллектора солар фокс украинаPentru crearea unei ventilări confortabile în casă a curenților de aer bine încălziți, trebuie de ținut cont de o regulă simplă: pentru ca să circule, aerul are nevoie de un orificiu de intrare și unul de ieșire. Pentru casele, unde izolarea termică este calitativă și e făcută după toate standardele, adică sunt instalate geamuri din PVC, drept orificiu de evacuare servește tubul de aspirație al sobei sau căminului. Este destul de lăsat ușița deschisă pentru a avea o ventilare bună în încăpere. Este un moment foarte important: orificiul de evacuare (țeava sobei) și cel de intrare a colectorului solar aerian trebuie să fie la o distanță maximă unul de altul, în caz contrar tot procesul de ventilare va avea loc între ele, fără a cuprinde toată încăperea

2. Fixarea colectorului cu utilizarea fentelor naturale ale încăperii în calitate de orificii de intrare

установка солнечного коллектора в украине солар фоксAceastă metodă de organizare a ventilării în case se potrivește bine dacă încăperea are ferestre clasice din lemn. Astfel de ferestre sunt în stare să permită trecerea aerului prin fentele lor proprii și pot funcționa foarte bine în calitate de orificii de ieșire. În lista fentelor naturale ale clădirii putem include și ușile din lemn, crăpăturile în podele, și chiar și izolarea termică necalitativă (sau lipsa ei în general). Dacă există astfel de fente, masa de aer folosit va găsi mereu o ieșire.

 

 

3. Fixarea pe perete a colectorului aerian cu utilizarea unui orificiu de evacuare special

Solar fox монтаж доставка воздушного коллектора по украинеOrificiul de ieșire special, adică proiectat și gândit, este cea mai bună soluție pentru ventilare. Orificiul de ventilare trebuie să se afle în partea opusă a casei, pe cât de sus este posibil. În așa fel, masele de aer care vin de la colectorul solar, vor pătrunde prin toată casa și-și vor îndeplini maximal funcția de ventilare uniformă, încălzire și uscare a casei. Orificiul de ieșire trebuie să fie amplasat mai jos de cel de ieșire în raport cu linia orizontală.

 

 

4. Fixarea colectorului aerian solar pe acoperiș cu un orificiu de evacuare forțat

 

монтаж на крышу солнечного коллектора солар фокс украинаSchema dată a fixării colectorului aerian se îndreptățește pentru construcțiile cu câteva etaje. Avantajul metodei date constă în faptul, că acoperișul casei este mult mai puțin acoperit de copaci, și, drept urmare, aparatul funcționează cu mai mult efect. Deseori o astfel de metodă de montare rămâne unica variantă posibilă, în cazurile, când nu este posibil de fixat colectorul pe perete. Principialitatea diferenței schemelor de fixare a colectoarelor pe acoperișul casei de schemele de fixare pe perete se explică prin necesitatea conectării ventilatorului de aspirație (a orificiului de ieșire) la însuși colectorul. Numai într-o astfel de variantă aerul încălzit va trece prin toată casa în jos. 

Запрос отправлен!

Заказать

Запрос отправлен!

Стать дилером

Заказать обратный звонок